Print denne side

18. juni 2018

Sydtrafiks busser skifter køreplan

Sydtrafik ændrer køreplaner når sommeren står for døren. Denne sommer handler det mest om mindre justeringer på en række ruter, som blot får ændret minuttal.

 

”Udover justeringer på bybusserne i Esbjerg og Vejle laver vi ikke de helt store ændringer i år” siger Lotte Stensberg, afdelingschef for Plan, Udvikling og HR i Sydtrafik. Esbjerg fik i sommeren 2017 et helt nyt bybusnet, som efterfølgende er blevet evalueret. Og der er tilføjet ekstra midler for at forbedre betjeningen flere steder i byen, hvilket berører stort set alle bybuslinjer i Esbjerg.

 

I Vejle træder køreplansændringerne først i kraft d. 12. august og omfatter ændringer på flere bybuslinjer, der får tilpasset minuttal for afgangstider, med ændringer på op til 9-10 minutter.

 

”Vi lytter til vores passagerers ønsker og ideer. Det er dem, der skal bruge bussen – og det er dem, vi kører for” fortæller Lotte Stensberg. 

 

Med de nye køreplaner er der enkelte nye steder, der får busbetjening: Sundhedshuset i Fredericia vil blive betjent af linje 7, Ringridervej i Sønderborg vil blive betjent af linje 7, passagerer på rute 43 mellem Vejle og Billund kan fremover benytte stoppestedet i Skibet ved Vejle.

 

Efter lang tids vejarbejde i Varde by kan busserne i Varde nu igen følge de oprindelige ruteforløb.

 

Shuttlebussen i Billund får i år forlænget sæsonen, så den kører til og med 31. august. 

 

De nye køreplaner findes allerede på sydtrafik.dk, hvor de ligger side om side med dem, som gælder indtil den 1. juli.

 

Det er ikke alle steder, hvor passagererne vil opleve forandringer, men Sydtrafik anbefaler alligevel, at man dobbelttjekker tider og busruter.

 

Man bør være opmærksom på, at busserne flere steder mellem 1. juli – 11. august kører efter en sommerkøreplan, hvilket fremgår af den enkelte køreplan.

 

 

Fakta: Brug Rejseplanen og sydtrafik.dk

 

Tjek om der er ændringer i din køreplan via Rejseplanen.dk eller rejseplanen app. Den er fuldt opdateret, blot skal du huske at indtaste en dato efter den 1. juli. Ellers vises de gamle tider stadig. Rejseplanen.dk giver det bedste overblik over forbindelserne, hvorimod en enkelt køreplan ikke fortæller, om der er andre busser, som nemmere bringer dig fra A - B.

 

Man kan også finde de nye køreplaner på sydtrafik.dk/køreplaner, hvor de nemt kan printes. Hvis man har udfordringer med at få styr på de nye tider, så hjælper Sydtrafik gerne på 7010 4410.

Læs mere på sydtrafik.dk/nye-tider for at se ændringerne i de enkelte kommuner.

 

 

Tilbage
Produceret af Sydtrafik