Privatlivs- og cookiepolitik Skip til hoved indholdet

Privatlivs- og cookiepolitik

Introduktion

Når du besøger vores website eller benytter andre af vore services indsamles der oplysninger om dig, som bruges til blandt andet at tilpasse og forbedre vores indhold på siden.

Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du undlade at give samtykke til cookies. Det kan dog betyde, at du ikke kan bruge alle funktioner på websitet.

Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles på de forskellige services, deres formål og hvem der har adgang til dem.

 

Dataansvar

Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine data.

Sydtrafik er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

 

Kontaktoplysninger

Privatlivspolitikken er gældende for:

Sydtrafik
Banegårdspladsen 5
6600 Vejen
CVR: 29942897
Telefon: 7660 8600
Mail: post@sydtrafik.dk

 

DPO (databeskyttelsesrådgiver)

HjulmandKaptain Advokatpartnerselskab
Østre Havnegade 12
9000 Aalborg
Laura Stadum
Tlf. : 22 36 24 46
Mail: dpo@sydtrafik.dk

  • Websitet anvender cookies, der er en lille tekstfil, som gemmes på din computer eller mobil, for at kunne genkende din computer eller mobil ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus.

    Cookies anvendes til at føre statistik over antallet af brugere samt oplysninger, geografi og interesser på vores brugere for at tilpasse indhold herefter. Og derved skabe en bedre oplevelse for brugerne.

    Sydtrafik anvender 3. parts cookies (Google Analytics) til indsamling af statistik om brugernes besøg og navigering på siden. Disse data registreres af statistiske årsager - du som enkeltbruger forbliver anonym.

    Så lang tid opbevares cookies

    Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg.
    Vejledning om hvordan du sletter cookies

    Sådan undgår du cookies?

    Hvis du ikke ønsker at modtage cookies, kan du blokere dem.
    Vejledning om hvordan du undgår cookies

    Google Analytics (trafikmåling)

    Vi bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet.
    Du kan fravælge cookies fra Google Analytics.
    Vejledning om hvordan du fravælger cookies fra Google Analytics

  • Generelt

    Når vi beder dig om at stille dine persondata til rådighed for os, oplyser vi dig om, hvilke data vi behandler om dig og til hvilket formål.


    Du modtager oplysning herom på tidspunktet for indsamling af dine persondata.

    Formål

    Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og registrere dine køb og betalinger samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. køb af billet eller at fremsende et nyhedsbrev.

    Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser).

    Vi behandler kun nødvendige persondata

    I det omfang du selv giver samtykke hertil og selv indtaster informationerne, behandles desuden fx navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af brugerkonto, login eller ved køb.

    Vi sletter dine persondata, når de ikke længere er nødvendige

    Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige.


    Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring.
    Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

  • De data, vi anvender, omfatter eksempelvis:

    Sydtrafik.dk:
    • Personlige oplysninger: Oplysninger du selv indtaster i forbindelse med et køb, rejsegaranti og tilbagebetaling, oprettelse af en profil eller ved henvendelse til Sydtrafik. Oplysningerne omfatter fx navn, adresse, fødselsdato, e-mail, telefonnummer, kundetype, billede, CPR-nummer og ID såsom betalingskort eller kørekort.
    • Oplysninger om køb og bestillinger: Oplysningerne gælder fx køb af kort. Desuden bestilling af Flextur og handicapkørsel. Dit køb bliver registreret, hvis du har oprettet en profil. Sydtrafik gemmer ikke betalingskortoplysninger. Betalingen foregår gennem en ekstern leverandør. Når du indtaster dine betalingskortoplysninger, går de direkte til dem, som er ansvarlige for betalingssystemet.
    • Oplysninger om brug af hjemmesiden: Oplysninger om, hvilke sider du besøger på hjemmesiden, opsamles i logfiler sammen med din IP-adresse.
    • Konkurrencer på hjemmesiden: Ved konkurrencer på Sydtrafik.dk og på Facebook opsamler vi de oplysninger, du indtaster. Oplysninger bliver brugt til at udtrække vindere og fremsende præmier.

     

    Vores Sydtrafik:
    • Personlige oplysninger: Oplysninger du selv indtaster i forbindelse med oprettelse af en profil eller ved henvendelse til Sydtrafik. Oplysningerne omfatter fx navn, e-mail, telefonnummer, billede, og hvilket busselskab du er ansat ved. Vi bruger dine data til at registrere din bruger, så vi kan målrette fx nyheder og indhold og til at besvare dine henvendelser.
    • Inaktive profiler: Vi sletter din profil, hvis du ikke har brugt den i et år. Du får en SMS eller e-mail, inden den bliver slettet. Du kan selvfølgelig altid selv henvende dig og bede om at få din profil slettet.

     

    Flextrafik:
    • Personlige oplysninger: Oplysninger du opgiver, når du bestiller. Det drejer sig om dit CPR-nummer, som vi skal bruge for at kunne afregne kommunens og regionens andel af din kørsel. Desuden er Sydtrafik forpligtet til at kunne sikre en entydig identifikation af de personer, der befordres via Flextrafik. Derfor skal vi bruge dit CPR-nummer. Det gælder for alle kørselsordninger i Flextrafik med undtagelse af Flexture, der er bestilt telefonisk via Sydtrafiks callcenter.
    • Oplysninger om hjælpemidler: Vi skal kunne bruge dine eventuelle behov for hjælpemidler for at kunne planlægge og udføre din kørsel korrekt. Det er nødvendigt for chauffør/vognmænd at modtage oplysninger om eventuelle hjælpemidler, som skal medtages under kørsel, for at kunne udføre kørsel korrekt. Hjælpemidler registreres ligeledes i Flextrafiks bestillings- og planlægningssystem.
    • CPR-nummeret, navn, adresse og oplysninger om hjælpemidler registreres i Flextrafiks bestillings- og planlægningssystem. Systemet drives af FlexDanmark, som er et IT-selskab stiftet af Nordjyllands Trafikselskab, Midttrafik, FynBus, Movia, Sydtrafik og Region Midtjylland. CPR-nummeret og oplysninger om hjælpemidler gives således til FlexDanmark for at kunne bestille og planlægge kørsler. FlexDanmark har til huse på Hjulmagervej 55, 9000 Aalborg.
    • Sydtrafik samarbejder med de øvrige trafikselskaber om udførelsen af kørslen. CPR-nummeret og oplysninger om hjælpemidler giver vi til et andet trafikselskab, hvis kørslen skal udføres i en anden region. CPR-nummeret og oplysninger om hjælpemidler oplyses til andre trafikselskaber eller FlexDanmark, når Sydtrafik får hjælp til telefonpasning.
    • CPR-nummeret oplyser vi ikke til de chauffører eller vognmænd, der udfører kørslen for Flextrafik.
    • Telefonnummer oplyser vi kun til chauffør eller vognmand, hvis borgeren har givet accept hertil i forbindelse med turbestillingen eller visitationen til kørslen.

     

    Facebook:
    • Personlige oplysninger: Sydtrafik foretager ikke sagsbehandling på Facebook.
      I forbindelse med fx kundehenvendelser, rejsegaranti og glemte sager, henviser vi i stedet til de respektive indtastningsformularer under Kontakt og Service på sydtrafik.dk.
    • I forbindelse med konkurrencer bruger Sydtrafik vinderens navn og adresse til at fremsende gevinst.
    • Personoplysninger, som brugerne giver på Facebook, opsamles og benyttes kommercielt af Facebook, idet bl.a. forbrugsmønstre identificeres og udnyttes til målrettede salgsfremstød.
  • Introduktion

    Når du anvender Sydtrafik Mobilbillet app indsamles der oplysninger om dig, dine billetter og rejsemønster.

    Der indsamles først data når du opretter en konto til billetkøb i appen.
    Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du undlade at oprette dig som bruger.

    Det er muligt at gennemse Sydtrafik Mobilbillet app uden at afgive personlige oplysninger.
    Det er ikke muligt at foretage køb uden at afgive personlige oplysninger.

    Oplysningerne bruger vi til at give dig den ønskede billetservice, samt til statistiske formål.
    Vi bruger og analyserer informationen, så vi kan identificere trends og brugsmønstre, således at vi kan forbedre vores services.

    Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvem der har adgang til dem.



    Hvilke data indsamler vi


    De data vi anvender omfatter:

    • Personlige oplysninger: Oplysninger du selv indtaster i forbindelse med et køb, rejsegaranti og tilbagebetaling, oprettelse af en profil eller ved henvendelse til Sydtrafik.
      Oplysningerne omfatter fx navn, adresse, fødselsdato, e-mail, telefonnummer, kundetype, billede, CPR-nummer og ID såsom betalingskort eller kørekort.
    • Oplysninger om køb og bestillinger: Oplysningerne gælder fx køb af billetter og pendlerkort. Dit køb bliver registreret, hvis du har oprettet en brugerkonto.
      Sydtrafik gemmer ikke betalingskortoplysninger. Betalingen foregår gennem en ekstern leverandør. Når du indtaster dine betalingskortoplysninger, går de direkte til dem, som er ansvarlige for betalingssystemet.
    • Oplysninger om brug af appen: Oplysninger om, hvilke sider du besøger opsamles i logfiler sammen med din IP-adresse.

    Hvilke tredjepartsservices bruger vi

     

    Vi bruger følgende tredjeparter:

    • Kofoed & Co: Sydtrafik Mobilbillet appens udviklere (kofco.dk)
    • Rejseplanen: Benyttes til rejseopslag og beregning af priser (rejseplanen.dk)
    • MobilePay: Betalingsløsning i app (mobilepay.dk)
    • Bambora: Betalingsløsning i app (bambora.com)
    • Mapbox: Kortvisning på pendlerkort (kommende funktion) (mapbox.com)
    • Firebase: Benyttes til fejlrapportering, antal brugere og brug af apps (firebase.google.com)
    • Firebase: Til udsendelse af push-beskeder (firebase.google.com)
    • Raygun: Fejlovervågning mellem backend og apps (raygun.com)
  • Vi beskytter dine persondata og har interne regler om informationssikkerhed.

    Vi har vedtaget interne regler om informationssikkerhed, som indeholder instrukser og foranstaltninger, der beskytter dine persondata mod at blive tilintetgjort, gå tabt eller blive ændret, mod uautoriseret offentliggørelse, og mod at uvedkommende får adgang eller kendskab til dem.

  • Vi videregiver ikke dine persondata uden dit samtykke.

    Data om din brug af websitet og Sydtrafik Mobilbillet app videregives ikke til tredjepart
    Vi benytter dog tredjepartssystemer til opbevaring og behandling af data.
    Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

    Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det.
    Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

    Vi indhenter ikke dit samtykke, hvis vi er retligt forpligtet til at videregive dine persondata, fx som led i indberetning til en myndighed.

  • Du har ret til at få adgang til dine persondata.

    Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig.


    Du har ret til at få unøjagtige persondata rettet eller slettet

    Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte, har du ret til, at de bliver rettet eller slettet.


    Du har ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine persondata

    Når du henvender dig med en anmodning om at få rettet eller slettet dine persondata, undersøger vi, om betingelserne er opfyldt, og gennemfører i så fald ændringer eller sletning så hurtigt som muligt.

    Henvendelse herom kan ske til: post@sydtrafik.dk.

    Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, kan du også kontakte Datatilsynet.

  • Skal du sende personoplysninger til Sydtrafik, kan du gøre det sikkert via en formular på sydtrafik.dk.

Kontakt

Har du et spørgsmål? Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

70 10 44 10

Få hjælp til busafgange, driftsforstyrrelser og køreplaner

Mandag - Fredag kl. 06.15 - 18.00

Lørdag kl. 09.15 - 17.00

Søn- og helligdage kl. 10.15 - 17.00

Ændringer kan forekomme omkring jul og nytår.

76 608 608

Bestil din Flextrafik. Få hjælp til Flextrafik

Alle dage fra kl. 08.00 - 18.00

Lukket den 24. og 31. december.

NB. Bestil kørsel senest 2 timer før ønsket afhentning.

70 11 33 33

Hjælper dig med alt omkring Rejsekort

Hverdage kl. 08.00 - 18.00

Lørdage kl. 10.00 - 15.00

Søn- og helligdage: Lukket

76 60 86 50

Få hjælp til Ungdomskort og Skolekort

Mandag - Torsdag kl. 08.30 - 15.00

Fredag kl. 08.30 - 14.00

Helligdage lukket

76 60 86 00 - tast 4

Hjælper med spørgsmål om Sydtrafik og stiller dig om til rette afdeling

Mandag - Torsdag kl. 8.30 - 15.00

Fredag kl. 8.30 - 14.00

Søg