Print denne side

19. august 2019

Sydtrafik: Bestil din Flextur selv og spar 20%

Fra 1. september hæver Sydtrafik prisen på de populære Flexture, men hvis man bestiller online eller på Flextrafik app, så kan man rejse billigere end i dag. 

Flextur er behovsstyret kollektiv trafik, hvor alle uanset alder kan bestille en tur fra adresse til adresse. Som en del af en generel prisjustering stiger kilometerprisen på turene med 0,50 kr. og mindsteprisen stiger fra 35 til 40 kr. Prisjusteringen gælder også handicapkørslen under Flextrafik.

 

”Vi har ikke haft prisjusteringer siden 1. januar 2014, og Flextur bliver mere og mere brugt i de fleste kommuner i Sydtrafik’s område,” fortæller Michael Aagaard, der er afdelingschef for Flextrafik i Sydtrafik. Han fortsætter: ”Som i al anden kollektiv trafik dækker brugernes betaling kun en del af udgifterne, og Flextur er en populær løsning, fordi den er skræddersyet til den enkelte, og dækker i de områder, hvor busserne ikke kommer så tit.” 

 

Mindre telefontid og mere selvbetjening

Flextur og handicapkørsel kan bestilles med to timers varsel mellem 6.00 og 24.00, hvis man bruger Flextrafik app eller selvbetjening på hjemmesiden. Hvis man foretrækker at bestille i telefonen, kan det efter 1. september kun gøres i tidsrummet 8.00 til 18.00, hvor det tidligere kunne gøres ind til 20.00.

 

”Det kræver rigtig mange ressourcer at tage imod bestillinger telefonisk, og den ressourcebesparelse, der er ved at folk betjener sig selv på vores hjemmeside eller app, bliver nu afspejlet i, at prisen på flextur og handicapkørsel ved selvbetjening bliver 20% billigere, end hvis man ringer til os for at bestille turen,” siger Michael Aagaard. ”Det er enkelt og let tilgængeligt at anvende de selvbetjente løsninger, og systemet husker tidligere rejser, så de er nemme at genbestille.”

 

Alle nuværende kunder i flextrafikken, som har registreret deres email-adresse hos Sydtrafik, har fået en mail med fakta om de nye takster og telefontider. På Sydtrafiks hjemmeside er der meget mere information om, hvordan man kommer i gang med Flextrafiks selvbetjeningsløsninger. 

 

Fakta pr. 1. september 2019:

Flextur:

  • Pris for Flextur som er bestilt via telefon: Grundtakst 40,- kr. + 4,00 kr./5,50* kr. pr. km. ud over 10/7 km.
  • Pris for Flextur som er bestilt via hjemmesiden og Flextrafik app (20% rabat): Grundtakst 32 kr.  + 3,20 kr./4,40* kr. pr km. ud over 10/7 km.
    *Kommunerne har forskellige takster på den åbne flextrafik. 

 

Handicapkørsel:

  • Pris for Handicapkørsel som er bestilt via telefon: Grundtakst 40,- kr. 3,50  kr. pr. km. ud over 11 km.
  • Pris for Handicapkørsel som er bestilt via hjemmesiden og Flextrafik app (20% rabat): Grundtakst 32 kr.  + 2,80 kr. pr km. ud over 11 km.

 

For yderligere oplysninger kontakt

Michael Aagaard, afdelingsleder i Flextrafik, Sydtrafik, maa@sydtrafik.dk, Tlf.: 28 99 33 76  
 

Tilbage
Produceret af Sydtrafik