Print denne side

18. marts 2020

Slut med kontanter i busserne

Sydtrafik lukker midlertidigt for det betjente salg i busserne

 

Vi skal passe godt på hinanden, og det gælder både kunder og chauffører. Chaufførerne yder i øjeblikket en formidabel indsats for at holde den kollektive transport kørende i en meget vanskelig situation. Busserne er en del af den nationale kritiske infrastruktur, så borgere, der arbejder i vigtige funktioner, kan komme på arbejde.

 

Derfor bliver der fra torsdag d. 19. marts iværksat yderligere tiltag, som skal minimere risikoen for, at chauffører i busserne bliver smittet med COVID-19/Coronavirus.

 

”Vi har haft et stort ønske om at passe på vores chauffører – samtidigt med at vi har haft respekt for vores pligt til at sørge for offentlig transport til alle. Her onsdag eftermiddag kom der en opfordring fra Transport- og Boligministeriet om at indstille det betjente salg, og den følger vi sammen med de øvrige trafikselskaber,” siger Lars Berg, der er administrerende direktør for Sydtrafik.

 

Tiltagene indebærer, at det betjente salg i busserne lukkes midlertidigt, og at der indføres forbud mod at sidde på de forreste sæder oppe ved chaufføren.

 

Begge tiltag træder i kraft fra torsdag 19. marts 2020. Kunderne vil derfor fra denne dato desværre ikke kunne betale med kontanter i busserne.  Vi henviser til rejsekort eller Sydtrafiks Mobilbillet.

 

”Vi beklager meget de gener, som de nye midlertidige tiltag måtte medføre for vores kunder,” siger Lars Berg.

 

Kunderne vil blive informeret ved opslag i og på busserne samt spots på sociale medier. Sydtrafik gør samtidig opmærksom på, at det fortsat er kundens ansvar at have gyldig rejsehjemmel.

 

Sydtrafik opfordrer fortsat passagerne til at sprede sig i bussen – samt holde afstand til chaufføren. Der vil blive lagt skilte på de forreste sæder ved chaufføren, hvor det fremgår, at kunderne skal benytte andre siddepladser.

 

For yderligere spørgsmål kan du som kunde henvende dig til Sydtrafiks kundecenter på 7010 4410

Tilbage
Produceret af Sydtrafik