Print denne side

22. august 2019

Nattillæg i bussen er fortid fra 1. september

Senere på året, når julefrokost sæsonen går i gang er der tradition for mange mennesker i natbusserne i det Syd- og Sønderjyske – og de kan alle se frem til en billigere tur hjem fra festen. 

 

Indtil nu har en bustur hjem fra festen i nattetimerne betydet et tillæg på 24 kr. oveni den almindelige billetpris, men ordningen har været svær at finde ud af – for både chauffører og passagerer. 

 

”Det var ikke altid logisk hvilke afgange, der havde et nattillæg, og det var besværligt for passagererne at sørge for, at de havde den rigtige billet,” fortæller Jette Lauridsen, afdelingschef for Kunde og Marked i Sydtrafik. ”Det var kun rejsende med rejsekort, der automatisk fik den rigtige takst, og lige netop i natbusserne har vi mange kunder, der gerne vil betale på andre måder.” 

 

Afskaffelsen af nattillæg sker også på opfordring fra buschaufførerne og vognmændene, fordi mange passagerer på hver afgang skulle have hjælp til billetteringen, inden bussen kunne køre fra stationen. Nu forventer man, at det bliver lettere for alle parter. 

 

Sydtrafik forventer også, at den billigere pris vil få endnu flere til at lade bilen stå og tage bussen hjem fra de hyggelige og måske våde aftener. 

 

Tilbage
Produceret af Sydtrafik