Print denne side

20. marts 2020

Færre afgange på Vestbanen

Fra på mandag justerer Sydtrafik og Arriva på køreplanen for Vestbanen mellem Varde og Nørre Nebel. Tiltaget, der betyder, at toget kører efter søndagskøreplan alle dage undtagen lørdag, skal sikre stabil drift og robusthed i køreplanen gennem hele nedlukningsperioden.

 

Efter myndighedernes opfordringer til de rejsende og til udbyderne af kollektiv trafik, har mange af de rejsende undgået at bruge den kollektive trafik. Samtidig har nedlukningen af offentlige arbejdspladser, skoler, institutioner mv. givet et ekstra nyk nedad i antallet af passagerer.

 

”Vi kan se, at vi kun har omkring 10-15% af de passagerer, vi normalt har, og derfor giver det ikke mening at fortsætte driften ud fra den normale køreplan. Vi har aftalt med Transportministeriet, at vi fra på mandag går over på søndagskøreplan,” siger Lars Berg, der er administrerende direktør i Sydtrafik.

 

Han oplyser samtidigt, at der - for at tage hensyn til morgenpendlerne - bliver indsat togbus på den tidlige afgang, der ankommer til Varde 7.30, så man kan tage toget videre til Esbjerg.

 

”Ændringerne er allerede nu opdateret på rejseplanen.dk, så alle passagerer kan orientere sig der,” siger Lars Berg. Han fortsætter: ”Det er en midlertidig ordning, og vi følger udviklingen i passagertallene tæt, så vi kan sætte ind med mere kapacitet, hvis der mod forventning skulle opstå en høj belægning i løbet af denne periode.”

 

Ændringerne i køreplanerne gælder desuden også for DSB, Metroselskabet og Bornholmslinjen (Molslinjen).

Tilbage
Produceret af Sydtrafik