Print denne side

7. april 2020

Den kollektive trafik starter op igen

Når den gradvise genåbning af Danmark går i gang efter påske, så er den kollektive trafik i Syd- og Sønderjylland allerede tilbage på normal køreplan fra den 15. april. Helt normal drift bliver det dog ikke, da der stadig er begrænset kapacitet i busserne. 
 
 
Trafikministeriets udmelding til trafikselskaberne lyder: Når genåbningen forventes indledt efter påske, skal det ske på en måde, hvor der fortsat skal være fokus på at minimere corona-smittespredningen. I den kollektive trafik gælder særligt, at der skal være fokus på at have en kapacitet, som sikrer den behørige afstand mellem de rejsende.
 
 
Derfor vil alle busruter samt Vestbanen rulle tilbage til normal køreplan onsdag d. 15. april, så der kommer flere afgange og plads i busserne til de første, der skal tilbage på arbejde, uddannelse eller skole. 
 
 
”Busserne vil stadig kun have medtage passagerer svarende til ca. halv kapacitet. Det vil sige ca. det antal passagerer, der er sæder til,” fortæller Lars Berg, der er administrerede direktør i Sydtrafik. 
”Når samfundet forsigtigt starter op igen, så skal man fortsat forsøge at undgå at rejse i myldretiden, hvis man har mulighed for det.”
 
 
Sydtrafiks andre tiltag for at beskytte både chauffører og passagerer mod smitte er stadig aktuelle, så der er ingen indstigning via fordøren, de forreste sæder må ikke benyttes, og der er ingen salg af billetter i bussen. Der er fortsat ekstra fokus på indvendig rengøring af busserne, så alle kontaktflader rengøres dagligt. 
 
Man skal altid følge chaufførernes anvisninger, og der kan være situationer med forbikørsler, hvis bussen har nået maksimum kapacitet. 
 
 
”Vi håber, at befolkningen stadig er med på at rejse uden for myldretiden, hvis det er muligt, så der bliver plads til dem, der ikke har andre muligheder,” siger Lars Berg
 
 
Fakta:
På Sydtrafik.dk/køreplaner kan du holde dig opdateret på om ændringer på din rute
Rejseplanen vil være opdateret fra 9. april. 
Myndighedernes fem anbefalinger til rejsende i den kollektive trafik gælder fortsat:
  • Gå eller tag cyklen, hvis du skal en kort tur
  • Rejse uden for myldretiden, hvis det er muligt
  • Vis hensyn til andre rejsende
  • Husk den gode håndhygiejne
  • Rejs ikke med kollektiv trafik, hvis du er syg eller formoder at være smittet
Tilbage
Produceret af Sydtrafik