Print denne side

30. marts 2020

Bybusserne i Sønderborg stiller om til lørdagskøreplan

Corona/covid-19 situationen betyder nu, at antallet af passagerer i Sønderborgs bybusser er så lavt, at kommunen har valgt at reducere kørslen til et niveau, der passer med kørslen om lørdagen. Det træder i kraft fra torsdag d. 2. april. 

 

Kørslen med lokale skolebusser blev indstillet allerede d. 16. marts, og nu kommer der yderligere reduktioner på bustrafikken i Sønderborg:

 

”Vi kan se, at borgerne har taget myndighedernes anbefalinger - om ikke at bruge den offentlige trafik i myldretiden - til sig i en sådan grad, at mange helt undgår at bruge den. Derfor kører mange busser tomme rundt i disse dage, og set ud fra det perspektiv, giver det mening at reducere i kørslen,” fortæller Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget 

 

En reduktion af kørslen giver også mening i forhold til miljøbelastningen af kørslen med de tomme eller næsten tomme busser. Samtidigt gør det køreplanen mere robust og mindre følsom overfor eventuelle sygemeldinger blandt buschaufførerne. 

 

”Vi har borgere, der har henvendt sig med en undren over, hvorfor vi stadig har så mange afgange hver dag, når der ingen passagerer er. Svaret er at den kollektive transport spiller en vigtig rolle i at holde de kritiske samfundsfunktioner i gang, og det skal den blive ved med,” siger Lars Berg, der er administrerende direktør for Sydtrafik. 

 

Fakta:
Reduktionen betyder, at samtlige bybusser kører efter lørdagsplan fra mandag til lørdag. 
Du kan holde dig opdateret på din rejse på Rejseplanen fra 31. marts og på www.sydtrafik.dk/køreplan

 

Tilbage
Produceret af Sydtrafik