Hvad betød ændringerne for Sydtrafiks kunder?

 

Pap-periodekortet sælges ikke mere, men har du et, som er gyldigt endnu, så kan du stadig rejse på det. Kunderne kan vælge mellem to muligheder; pendlerkort eller rejsekort med pendler kombi.

 


 

 

Voksen 

 

Prisen for en enkeltbillet steg med 2 kr. pr. zone for alle voksne, dvs. personer over 15 år. 

Enkeltbilletten, som du køber i bussen eller i Sydtrafiks app, kan kun benyttes til rejser i Sydtrafiks busser og lokaltoget mellem Esbjerg og Nørre Nebel. Prisen for enkeltbillet har været den samme de sidste tre år. Forrige gang prisen blev ændret var i januar 2015, hvor vi også hævede prisen med 2 kroner.

 

Rejsekort er stadig billigere end enkeltbillet

Rejsekortkunder får ikke længere fast rabat på 43 procent i forhold til enkeltbillettens pris. Den rabat er blevet erstattet af en mængderabat. Det betyder, at jo mere du rejser, desto billigere bliver det pr. tur. Du optjener rabat måned for måned i hele Jylland og på Fyn. 

 

 Rejsekort personligt    Rabat 
 0-3 rejser 0 %
 4-15 rejser 10 %
 16-33 rejser  25 %
 34+ rejser 40 %

 

 Rejsekort flex/anonym    Rabat 
 0-3 rejser 0 % 
 4-15 rejser 5 % 
 16-33 rejser 15 % 
 34+ rejser 25 % 

 

Det er det, du oplever på tværs af tog og bus i hele Jylland og på Fyn. Hos Sydtrafik sparer man selv på laveste rabatrin mindst 23 procent i forhold til enkeltbillet. Her til kommer mængderabat og myldretidsrabat.

 

Det betyder, at selvom du kun rejser sjældent, så sparer du penge minimum 23 procent pr. rejse. Eksempelvis kan du rejse to zoner for 17 kr. på et rejsekort, mens du betaler 24 kr. for en enkelbillet. 

 


 

 

Pensionister - mindst 25 procent rabat

 

Pensionister får mindst 25 procent rabat på rejser på rejsekort, pendlerkort eller rejsekort med pendler kombi i hele Jylland og på Fyn.

Det gælder ikke for en enkeltbillet købt i bussen eller via Sydtrafiks app. Rabattrinene for pensionister i hele Jylland og på Fyn ser ud som følger:

 

 Rejsekort               Rabat 
 0-33 rejser 25 %
 34+ rejser 40 %

 

Rejser du på rejsekort som pensionist hos Sydtrafik, sparer du endnu mere. Du sparer minumu 42 procent i forhold til prisen for en enkeltbillet. Oveni i det kommer myldretidsrabat og mængderabat.

 

Rejser du på pendlerkort som pensionist, får du mindst 25 rabat i forhold til en prisen for en voksen.

Derfor vil det for flere pensionister bedre kunne betale sig med et rejsekort end med et pendlerkort. Det stiger nemlig en smule i pris, fordi det nu bliver muligt at benytte kortet til togstrækninger.

 


 

 

Børn - altid halv pris af prisen for en voksen

 

Børn får altid halv pris af prisen for en voksen, uanset om vi taler om enkeltbillet, rejsekort, pendlerkort eller rejsekort med pendler kombi.

Børnepriserne gælder til og med 15 år.

 

Rejsekort er stadig billigere end enkeltbilletten i Sydtrafik busser - også for børn. Du sparer som minimum 23 procent i forhold til enkeltbilletten. 

 

 Rejsekort personligt    Rabat
 0-3 rejser 0 %
 4-15 rejser 10 %
 16-33 rejser 25 %
 34+ rejser 40 %

 

 Rejsekort flex/anonym    Rabat
 0-3 rejser 0 %
 4-15 rejser 5 %
 16-33 rejser 15 %
 34+ rejser 25 %
Produceret af Sydtrafik