Vi forenkler priser og billetter i Jylland og på Fyn

 

Fra 18. marts 2018 bliver det mere enkelt at finde den billigste billet til sin rejse med tog og bus i Jylland og på Fyn. Vi ensretter nemlig priser og billetter på tværs af trafikselskaber vest for Storebælt og gør hele pris- og billetsystemet mere enkelt. 

 

Det er ikke altid nemt for vores kunder at finde rundt i de mange forskellige rabatter, zoner og billettyper, der findes i den kollektive trafik. Og logikken i nogle af priserne kan være svær at se.

 

Det skal en ny reform af priser og billetter nu lave om på. Reformen, som kaldes Takst Vest, bliver indført 18. marts og vil betyde, at kunderne fremover skal forholde sig til færre zonesystemer og rabattyper, og at priserne bliver mere forståelige.

 

Sydtrafik er en del af et tæt samarbejde med DSB, Arriva, FynBus, Midttrafik og Nordjyllands Trafikselskab. Det har været nødvendigt for at kunne gøre priserne, rabatterne og billetterne mere enkle.

 

Takst Vest er den største ændring af den kollektive trafik siden 1998. Og det er svært at gennemføre en så stor forandring, uden at det kommer til at påvirke nogle kunder negativt. For langt de fleste kunder bliver prisen for at køre med bus og tog dog enten lidt lavere eller den samme som nu. For dem kommer reformen altså ikke til at betyde andet end en tilvænning til nye rabatter og zoner og eventuelt et skift til en anden billettype. Men for en lille del bliver det fremover dyrere.